Wie ben ik ?

IMG_0125

Werkervaring

Sinds 1992 werk ik, als psycholoog,  in de GGZ bij diverse instellingen: psychiatrische afdeling van een ziekenhuis (PAAZ), een kliniek (Willem Arntszhuis), diverse Riagg’s (Regionale instelling voor ambulante geestelijke gezondheidszorg) en een instelling voor verslavingszorg (Centrum Maliebaan).  Sinds najaar 2012 ben ik gestart met deze prakijk. Ik werk daarnaast bij het Academisch Angstcentrum Altrecht.

Cognitieve Gedragstherapie

Ik ben opgeleid tot GZ-psycholoog en Psychotherapeut bij de RINO Utrecht. In deze opleiding was aandacht voor alle therapiestromingen. Dit heeft mij gevormd. Ik zie de waarde van de diverse methoden van psychotherapie. Ik heb uiteindelijk voor cognitieve gedragstherapie en schematherapie gekozen omdat de openheid over de behandeling naar de cliënt toe, de poging tot wetenschappelijke onderbouwing en de praktische aanpak me aanspraken.

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die gericht is op het veranderen van persoonlijkheidstrekken en persoonlijkheidsstoornissen. In deze therapievorm gaat  men er vanuit dat wij niet op een open objectieve manier naar de wereld kunnen kijken maar dat onze blik gevormd is door aanleg, vroegere ervaringen en leergeschiedenis. Wij kijken vanuit bepaalde schema’s. Die wij vervolgens telkens opnieuw bevestigd zien worden.  In therapie leer je deze schema’s herkennen en veranderen waardoor je op een opener, flexibeler manier kunt gaan functioneren.

kolibri

Remembrance of Things to Come (the restless brain between memory and (self-fulfilling) prophesy) Giuseppe Pagnoni, assistent Professor University of Modena, Nijmegen 2014.

Lidmaatschappen:

Aangesloten bij Psychologisch en Psychotherapeutisch Specialisten Stad Utrecht (psutrecht)

Registraties:

  • BIG- registratienummer Psychotherapeut: 19050554016
  • BIG – registratienummer GZ-Psycholoog: 89050554025 (Zie tevens website BIG-register Ministerie van VWS)
  • Senior Schematherapeut
  • AGB-code zorgverlener: 94-012410
  • AGB-code Praktijk: 94-059762
  • KVK: 56130910
  • BTW: 163635729801