Wie ben ik?

IMG_0125

Werkervaring

Ik ben Ingrid Wolters en heb in 2012 mijn eigen praktijk gestart. Buiten mijn werk in de praktijk om ben ik sinds 1992 actief als psycholoog bij diverse GGZ instellingen. Zo heb ik bijvoorbeeld gewerkt bij het Willem Arntszhuis, diverse poliklinieken, Centrum Maliebaan voor verslavingszorg en het academisch angstcentrum van Altrecht. Daarna heb ik besloten mezelf volledig te focussen op mijn eigen praktijk, GGZ praktijk Wolters.

Mijn manier van werken

Na mijn academische opleiding tot psycholoog bij de Universiteit Utrecht ben ik opgeleid tot GZ-psycholoog en Psychotherapeut bij de RINO Utrecht. Bij de RINO was aandacht voor diverse therapiestromingen, dit heeft veel invloed gehad op mij op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Hoewel ik waarde hecht aan het kennen/gebruiken van diverse methoden van psychotherapie, heb ik uiteindelijk voor cognitieve gedragstherapie en schematherapie gekozen. Deze keuze is voortgekomen uit mijn waardering voor  drie kernaspecten van deze therapieën, namelijk: de openheid over de behandeling naar de cliënt toe, de koppeling met de wetenschap en de praktische aanpak.

Schematherapie

Schematherapie is een vorm van cognitieve gedragstherapie die gericht is op het veranderen van persoonlijkheidstrekken en persoonlijkheidsstoornissen. In deze therapievorm gaat men er vanuit dat wij niet op een open objectieve manier naar de wereld kunnen kijken maar dat onze blik gevormd is door aanleg, vroegere ervaringen en de sociale omgeving. Volgens de therapie kijken wij als mens vanuit bepaalde aangeleerde schema’s naar de wereld en bijvoorbeeld sociale situatie. Deze schema’s kunnen zorgen voor een vervormde ervaring van de werkelijkheid, wat als gevolg kan hebben dat negatieve beelden bevestigd blijven. In therapie leer je deze schema’s herkennen en veranderen waardoor je op een meer open, flexibele manier kunt reageren.


kolibri

Remembrance of Things to Come: The restless brain between memory and self-fulfilling prophesy by Giuseppe Pagnoni.

Lidmaatschappen:

Registraties:

  • BIG- registratienummer Psychotherapeut: 19050554016
  • BIG – registratienummer GZ-Psycholoog: 89050554025 (Zie tevens website BIG-register Ministerie van VWS)
  • Senior Schematherapeut
  • AGB-code zorgverlener: 94-012410
  • AGB-code Praktijk: 94-059762
  • KVK: 56130910
  • BTW: 163635729801

Elke regiebehandelaar in Nederland is verplicht een kwaliteitstatuut te hebben waarin precies uitgelegd staat hoe de zorg geregeld is. U kunt het kwaliteitsstatuut downloaden via bovenstaande knop.