Vergoeding en kosten

WERKWIJZE

Mijn werkwijze sluit aan bij de afspraken en richtlijnen van het BIG register en de  LVVP. Deze afspraken en richtlijnen zijn vermeld in een algemene cliëntenfolder.  Daarnaast kunt u hier informatie vinden over de geldende wet en regelgeving omtrent GGZ en de klachtenregeling.

BETALING

Vaak verloopt de betaling rechtstreeks tussen de praktijk en de ziektekostenverzekeraar. Wanneer er sprake is van een natura polis en de praktijk geen contract heeft met deze ziektekostenverzekeraar dan betaalt u de rekening in eerste instantie zelf en dient hem vervolgens in bij de ziektekostenverzekeraar. Bij de naturapolis wordt vaak minder dan 100% vergoed. Als u een restitutiepolis heeft, heeft u vrije keuze van hulpverlener. U betaalt dan ook in eerste instantie zelf de rekening maar dan wordt 100% vergoed.  GGZ hulp valt onder het eigen risico. Hoeveel eigen risico u heeft is afhankelijk van het contract dat u met uw zorgverzekeraar heeft afgesloten. Voor informatie over kosten van GGZ zorg zie informatie van de NZA (Nederlandse Zorgautoriteit)

Op de website van de LVVP zijn de betalingsvoorwaarden genoemd waar wij ons in deze praktijk aan houden. Mocht u een afspraak minder dan 24 uur voor de afspraak afzeggen dan wordt 45 euro in rekening gebracht.

KLACHTEN

Mocht u klachten hebben omtrent de behandeling dan is het goed dit te bespreken. Mocht dit niet lukken of niet afdoende zijn, dan wil ik u wijzen op de eerder genoemde cliëntenfolder van de LVVP.